Prijavite se za nagradu mladih dizajnera

Pro Carton, Europsko udruženje proizvođača kartona, organizira godišnje natjecanje mladih talenata za dizajniranje kartonske ambalaže. Mogu se prijaviti studenti iz Europe koji ne rade kao profesionalci na ovom polju.

Glavna svrha ovog udruženja je promocija upotrebe kartona i prenošenje vrijednosti “brenda” trgovcima kao i dizajnerima, medijima i političarima kao ekološko i ekonomsko sredstvo za pakovanje. Nagradna igra se fokusira isključivo na značaj kartona. Putem nje se želi promovirati održivost, kao i inovacije u europskoj industriji ambalaže i lancu opskrbe. Nastavnici mogu od nagrade napraviti projekat za narednu godinu te ako ste student podstaknite svoje nastavnike da vam dozvole da učestvujete!

Natjecanje obuhvata četiri kategorije:

  • Kreativna kartonska ambalaža za hranu i piće : Fokus je na kartonu kao najodrživijem materijalu za pakovanje hrane i pića i njegovoj reciklaži. Osmislite dobar dizajn!
  • Kreativna kartonska ambalaža-ostalo: Ova kategorija se odnosi na upotrebu najodrživijeg ambalažnog materijala za pakovanje neprehrambenih proizvoda. Pogledajte oko sebe, možda ćete se tako nadahnuti!
  • Kreativne ideje za dizajn kartona: Razmišljajte izvan ustaljenih okvira! Ovo je prilika da svoje ideje predstavite širokom tržištu.
  • Spasimo planetu: Svakodnevno se isporučuju veliki količine otpada u ocean. Pokažite nam kako karton može smanjiti upotrebu plastike ili je zamijeniti, kako bi na taj način spasili planetu Zemlju.

Pored pobjednika u ove četiri kategorije, žiri će izabrati i dobitnika “Newcomer Award”, a i sami potrošači će imati priliku glasati i izabrati pobjednika u kategoriji “Public Award”.

Za prvih pet koje osvoje nagrade imat će priliku da budu u trodnevnoj i četverodnevnoj posjeti kompaniji “Mayr-Melnhof Karton”, kao i priliku za praktičnu obuku u kompaniji “Mayr-Melnhof Packaging” International, a obje kompanije se nalaze u Austriji. Bit će to jedinstveno i nezaboravno iskustvo za sve učesnike, koji će dobiti trofej i certifikat kao i međunarodno priznanje i publicitet. Također dobitnik “Public Award” osvojiće iPad i certifikat.

Takmičenje je namijenjeno svim studentima dizajna iz  Evrope koji se ne bave profesionalno ovim poslom. Takođe, potrebno je da završetak studija ne bude prije ljeta 2021. godine . Dokaz o studijama (npr. dokument o upisu)  treba priložiti uz prijavu. Samom prijavom i učešćem na takmičenju dajete saglasnost organizatorima da raspolažu dizajnom tj. da ga prikažu na javnoj izložbi, uključujući i objavljivanje, promociju i dokumentaciju procesa takmičenja.

Natjecanje traje do: 21.05.2021. godine

Podijelite sa