Kako “vratiti” izbrisane fotografije na androidu?

  • Greškom ste sa svog pametnog uređaja obrisali sliku?
  • Zbog problema sa memorijskom karticom vaš pametni uređaj više ne prikazuje sliku?
  • Slika izgubljena formatiranjem kartice /telefona?

Ukoliko vam se dogodilo bilo šta od navedenog onda spadate u 99,9% korisnika pametnih uređaja. Preostalih 0.1% korisnika koji nisu obuhvaćeni, samo čekaju da im se nešto slično dogodi, nažalost.

S obzirom na to da je izrada fotografija davna prošlost za većinu nas, a opet neke od njih su prave i vrijedne uspomene, donosimo vam popis aplikacije koje su namijenjene za BackUp fotografija sa pametnih uređaja ukoliko dođe do njihovog gubitka.

Izabrane aplikacije su besplatne kako bi ih što više ljudi moglo isprobati i naravno koristi, a priložili smo vam i linkove s kojih ih možete preuzeti. Napomena, redoslijed aplikacija je vršen abecednim redom, bez ikakve insinuacije koja je bolja.

Kako se radi o veoma osjetljivom poslu i da su fotografije obrisane, već oko rezultata samog back-upa zauzmite stav “bolje išta nego ništa”. Naime, kada obrišete fotografiju iz memorije ona nije obrisana, već je putanja do nje obrisana. Ona će definitivno biti obrisana kad se preko nje u memoriji snimi neki drugi podatak, a dok se ovo ne dogodi postoji mogućnost da ćete je uspeti povratiti.

Podijelite sa