USAID /INSPIRE: Trening Organizacijska održivost 

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi Organizacijska održivost, koja je ključna za dugoročnu efektivnost i efikasnost organizacija civilnog sektora. Ključne stvari u postizanju organizacijske održivosti uključuju raznolike izvore financiranja, efikasno upravljanje resursima, transparentnost u radu, angažman članova, te kontinuirani razvoj i jačanje kapaciteta organizacije. Održiva organizacija je ona koja može održavati svoje aktivnosti bez obzira na promjenjive uvjete i izazove, dok istovremeno ostvaruje pozitivan utjecaj na društvo ili zajednicu koju služi.

Trening se bazira na teoretskim osnovama te praktičnim vježbama i studijima slučaja koje će učesnici moći primijeniti u svojoj organizaciji prvenstveno za otklanjanje internih organizacijskih problema. Tokom trajanja treninga obradit će se teme strateškog planiranja i kreiranja strateškog plana organizacije, poboljšanja organizacijskih procesa, izgradnje kulture i brenda organizacije, upravljanja rizicima i slično.

Trening je namijenjen: osobama iz partnerskih organizacija koje surađuju na programima Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE), Snaga lokalnog (USAID/LWCDA) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. Trening je ograničen na maksimalno 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci.

Tehničke informacije: Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce koji dolaze izvan Kantona Sarajevo. Organizator nije u mogućnosti vršiti refundaciju putnih troškova na račun fizičkog lica, nego isključivo na račun organizacije. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu: Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizator: Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: nejla.memisevic@usaidinspire.ba ili na broj telefona 033/778-772.

Detalji o događaju:

  • Početak događaja 03-18-2024 12:30 pm
  • Završetak događaja 03-20-2024 1:30 pm
  • Krajnji datum prijave 03-08-2024 3:00 pm
  • Prijavi se!!
Podijelite sa