Javni poziv – Challenge to change 3.0

Gospodarstvenici iz BiH i Švedske s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju novu priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru 3. poziva za prijavu aplikacija.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet u iznosu od 480.000,00 Eur, a rok za dostavljanje aplikacija je 28. prosinac 2023. godine do 16:00 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije:

  • Startup-a, koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 Eur,
  • Privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju 2+ godine, maksimalan iznos predviđenih grant sredstava je 30.000 eura.
  • Aplikanti su obvezni osigurati i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.
  • Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci. 

Mogućnost prijavljivanja na Javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa.

Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja. 

U okviru prethodna dva poziva, iz Challenge fonda su odobrena grant sredstva u iznosu 941.000 Eur za 38 privrednih subjekata. 

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3.000.000,00 Eur, koji financira Švedska. Projekt implementira SERDA u partnerstvu s EDA.

Podijelite sa