Fondacija Ljiljan – Natječaj za dodjelu stipendija u ak. 2023/24. godinu

Fondacija “Ljiljan” Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini za školsku 2023/2024. godinu.

Iznos stipendije je 500,00 USD odnosno ekvivalentno u konvertibilnim markama shodno tečaju dolara nekoliko dana prije dodjele stipendija. Za studente u Bosni i Hercegovini stipendije će se dodjeljivati u siječnju 2024. godine sa naknadno dostavljenom informacijom stipendistima o točnom mjestu i vremenu.

Fondacija će za 2023./2024. školsku godinu dodijeliti 100 stipendija u Bosni i Hercegovini.

U slučaju da se zaprimi veći broj aplikacija koje zadovoljavaju uvjete Konkursa, Fondacija će dodijeliti i veći broj stipendija u slučaju dodatnog priliva sredstva za svrhu stipendija od donatora. Rezultati konkursa će biti objavljeni početkom prosinca 2023. godine na web-stranici Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike www.izbsa.com.

Pravo na stipendiranje imaju redovni studenti fakulteta u Bosni i Hercegovini s prosjekom 8,0 i više, a prednost imaju socijalno ugrožena djeca, djeca ratnih vojnih invalida, djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca povratnika, kao i studenti sa postignućem ili ostvarenjem u bilo kojem polju.

Uvjeti Konkursa, lista neophodne dokumentacije i sistem bodovanja za dodjelu stipendija Fondacije Ljiljan objavljeni su na internet stranici IZBSA.

Konkurs ostaje otvoren do 15. studeni 2023. godine.

Podijelite sa