Prijavite se za Hungaricum stipendiju

Vlada Mađarske je uspostavila program stipendiranja Stipendium Hungaricum kako bi promovirala internacionalizaciju mađarskog visokog obrazovanja i privukla vrhunske međunarodne studente iz cijelog svijeta koji mogu uspostaviti osobne i profesionalne veze s Mađarskom dok uživaju u visokokvalitetnom obrazovanju u srcu Europe.

Možete živjeti i studirati u zemlji koja je prožeta poviješću, s rastućom ekonomijom i živahnim kulturnim životom, gdje se inovacija susreće sa tradicijom. Sticanje diplome na mađarskom Univerzitetu pružit će Vam izuzetnu priliku steći visoko konkurentno znanje i jedinstveno međunarodno iskustvo u srcu Europe.

Možete birati između sve većeg broja programa koji se predaju na engleskom jeziku, koji pokrivaju sve oblasti visokog obrazovanja na svim diplomama koje nude najpoznatiji mađarski univerziteti.

Kao stipendist Stipendium Hungaricum moći ćete se fokusirati na svoje akademsko napredovanje, jer će sve vaše školarine biti pokrivene, a također će biti podržani i troškovi smještaja. Pridruživanje živopisnoj međunarodnoj zajednici u srcu Europe je izvanredan način da uspostavite svoju budućnost i pruža vam priliku da se istaknete.

Program stipendija nudi mogućnosti za potpune i djelimične studije u strukturi stepena od tri ciklusa (programi osnovnih, magistarskih i doktorskih studija), uglavnom na engleskom jeziku, međutim, drugi studijski programi stranih jezika su također dostupni u okviru stipendium Hungaricum stipendije. Studenti se također mogu prijaviti za jednogodišnji pripremni tečaj mađarskog jezika, nakon čega mogu nastaviti visokoškolske studije na mađarskom jeziku.

Kandidati imaju pravo da se prijave samo za one vrste stipendija i oblasti studija koje su određene u programima obrazovne suradnje koji su na snazi između Mađarske i određenog partnera pošiljaoca.

Podijelite sa