USAID/ INSPIRE – Program podrške aktivnostima NVO-a protiv trgovine ljudima

Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

Kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) osnažuje stanovništvo i vlasti u BiH kako bi unaprijedili zaštitu ljudskih prava te pružili bolje usluge i prilike za zapošljavanje marginaliziranim grupama u Bosni i Hercegovini. Marginalizirane grupe u BiH susreću se s velikim izazovima. Zato je ključno kontinuirano pružati podršku onima kojima je potrebna, među kojima se nalaze i žrtve trgovine ljudima.

USAID/INSPIRE poziva nevladine organizacije registrirane u Bosni i Hercegovini, da dostave svoje projektne prijedloge u okviru komponente za pružanje Podrške aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima. Na Javni poziv ne mogu se prijaviti: javne ustanove, institucije vlasti, privredna društva, vjerske organizacije, politički subjekti, kao ni međunarodne nevladine organizacije koje nemaju registrirano svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini. Također, Organizacije koje su izabrane po posljednjem objavljenom Javnom pozivu 20.04.0-N2.3-6928 ne mogu aplicirati na ovaj Javni poziv.

  • Sve projektne aktivnosti moraju se realizirati u Bosni i Hercegovini.
  • Projektni prijedlozi mogu se dostavljati za cjelokupni ili djelomični iznos sredstava potrebnih za implementaciju dostavljenog projekta. Iznos predloženog administrativnog dijela budžeta (plate, doprinosi, porezi, režijski i uredski troškovi) ne može iznositi više od 40% od ukupnog budžeta.
  • Minimalni iznos sredstava koja se traže od USAID/INSPIRE ne može biti manji od 50.000 BAM, a maksimalan iznos traženih sredstava ne može prelaziti 250.000 BAM. Trajanje projekta ne može biti kraće od 12 mjeseci ni duže od 17 mjeseci.
  • Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem e-mail adrese:  prijava@usaidinspire.ba, subject/predmet: 20.04.0-N2.3-9225, Upit) do 1.11.2023. godine.
  • U četvrtak, 26. listopada 2023. g. s početkom u 11.00 sati održat će se online info-sesija vezana za Javni poziv 20.04.0-N2.3-9225, Podrška aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima. Link za prisustvo online info sesiji: https://s.usaidinspire.ba/infosesijaATIP 
  • Od aplikanata se traži da do 12.11.2023. do 23.59 sati dostave nacrt projektnog prijedloga u elektronskom obliku, sa svim traženim prilozima, nakon što se registriraju kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima APPLY. U sklopu aplikacije trebaju popuniti sve podatke o svojoj organizaciji i odabrati komponentu na koju apliciraju unutar programa USAID/INSPIRE, nakon čega će odmah dobiti automatski e-mail kao potvrdu o prijemu aplikacije. Nacrti projektnih prijedloga koji ne budu dostavljeni na navedeni način i do navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.
  • Napomena: Svi potencijalni aplikanti trebaju pristupiti registraciji na online platformi za upravljanje grantovima  KULT/APPLY čim prije, kako bi se upoznali s uvjetima i tehničkim postavkama aplikacije, a putem linka: https://s.usaidinspire.ba/apply. Molimo vas da taj link spasite u svoje kratice (bookmarks) ako namjeravate aplicirati na USAID/INSPIRE sada ili u budućnosti, a detaljne instrukcije o procesu registracije možete pronaći na linku: https://s.usaidinspire.ba/applyti.
  • Ukoliko ste već registrirani na online platformi za upravljanje grantovima APPLY možete dobiti više informacija klikom na dugme „Pages“ u gornjem desnom uglu.
  • Aplikanti se mole da pažljivo pročitaju tekst Javnog poziva prije nego što počnu s procesom apliciranja i prije nego što pošalju svoj projektni prijedlog.
  • USAID/INSPIRE će putem platforme APPLY obavijestiti sve prijavljene organizacije o ishodu Javnog poziva.

Puni tekst javnog poziva u nastavku: 

Podijelite sa