Good Hackathon – Prijavite se!!

Otvorene su prijave za GOOD HACKathon, natjecanje za studentice i studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine koje od 19. do 21. listopadu 2023. godine u Sarajevu organiziraju Telemach fondacija i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu. Projekt će se održati u saradnji s Europe House, dugoročnim komunikacijskim projektom Europske unije u BiH.

U fokusu GOOD HACKathona je podrška mladim ljudima u razvoju inovativnih rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na društvo te poboljšati svakodnevni život bh. građana. GOOD HACKathon se održava u vrijeme Europskog tjedna kodiranja, inicijative koja nastoji predstaviti i promovirati kodiranje i digitalnu pismenost na zabavan i edukativan način, što je također jedan od glavnih ciljeva ovog natjecanja.

“GOOD HACKathon je sjajna prilika za demonstriranje studentskog znanja, kreativnosti i vještina u kodiranju i razvoju web/mobilnih aplikacija kroz rad na projektima koji mogu napraviti pozitivnu promjenu u svijetu oko nas. Studentski timovi će imati 24 sata da riješe određeni izazov i kraći vremenski rok da svoje rješenje prezentiraju pred stručnom ocjenjivačkom komisijom. Sigurni smo da će ovo biti zanimljivo i višestruko korisno iskustvo za sve”, istakao je dr.Velagić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo.

Učešće u GOOD HACKathonu je besplatno, a timovima koji dolaze van Sarajeva bit će pokriveni troškovi prevoza i smještaja. Rok za prijave je 15. listopad. Najbolje ekipe očekuju vrijedne novčane nagrade te posjeta inovativnom razvojnom centru United Grupe, kompaniji United Cloud. Svim natjecateljima će biti osigurani uvjeti za rad i relaksaciju, kako bi doživjeli najbolje iskustvo i inspiraciju za neke buduće projekte i karijerni razvoj.

Kako to izgleda iz perspektive učesnika, opisao je N.Jusović, vođa prošlogodišnjeg pobjedničkog tima GOOD HACKathona, Frontend Engineer i student četvrte godine na IUS-u. “Ovo sjajno iskustvo mi je pokazalo da su trud i inovacije ključ uspjeha. Odlaskom u United Cloud razvojni centar dobili smo priliku da proširimo mrežu kontakata i upoznamo ljude iz industrije koji dijele našu strast prema tehnologiji. Testirali smo svoje vještine u realnom okruženju i pokazali svoj kreativni potencijal potencijalnim budućim poslodavcima ili partnerima. Osim toga, hackathoni često nude nagrade i prilike za dalje razvijanje vaših projekata, što ih čini izvanrednim iskustvom koje pruža mnogo koristi za karijeru i lični razvoj. Preporučio bih svima da se prijave”.

Više informacija o ovom događaju potražite na web stranici Telemach.ba.

Podijelite sa