Prijavite se za program stipendija u Njemačkoj

Njemački Bundestag raspisuje prijave za program stipendije koji će početi 1. ožujka 2024. i završit će se 31. lipnja 2024. godine.

IPS je dugoročna politička investicija sa ciljem osnaživanja partnerske saradnje između Njemačke i zemalja koje učestvuju u programu. Program se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice njemačkog Bundestaga.

Program je namijenjen mladim ljudima sa završenim studijama, koji na osnovu svojih kvalifikacija, ličnosti i uvjerenja imaju izgleda za vodeće funkcije multiplikatora u svojoj zemlji porijekla.

Njemački Bundestag pruža priliku mladim ljudima da u teoriji i praksi upoznaju njemački parlamentarni sistem kroz angažman u trajanju od tri mjeseca u kancelariji jednog od poslanika njemačkog Bundestaga. Učesnici će primati mjesečnu stipendiju, a također su pokriveni i svi putni troškovi i zdravstveno osiguranje.

Kako biste se prijavili, morate ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Imati završene studije,
  • Dolaziti iz zemalja i kontinenata: srednje, istočne i jugoistočne Europe, Francuske, Izraela, Južne Amerike, arapskog prostora i Centralne Azije, kao i jugoistočne Azije i Novog Zelanda.

Rok za prijavu: 31.07.2023. godine

Da bi se prijavili, posjetite: https://www.bundestag.de/ips_global

Detaljnije na: https://www.bundestag.de/ips_global

Podijelite sa