Klika d.o.o. – Natječaj za jednokratno stipendiranje

Kao jedna od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini, Klika d.o.o. Sarajevo u okviru Klika Fondacije raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu jednokratnih stipendija u iznosu od 1.000,00 KM studentima i studenticama završnih godina javnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci.

Cilj stipendijskog programa je podržati studente i studentice iz svih oblasti i industrija za koje se imaju priliku obrazovati na ova dva javna univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Konkurs je namijenjen talentiranim mladim ljudima koji su posvećeni oblastima u okviru kojih se obrazuju, te već aktivno rade na razvoju svoje karijere i kreiranju prilika za sebe, svoje kolegice i kolege kroz volonterske i radne angažmane, kao i učešće u različitim projektima i inicijativama.

Pravo učešća imaju studenti i studentice:

  • Koji će u školskoj/akademskoj 2023/2024. godini upisati završnu godinu studija ili ostvariti status apsolventa na dodiplomskom i postdiplomskom studiju svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci.
  • Koji su aktivni u zajednici kroz volonterski i/ili radni angažman.

Kriteriji za dodjelu stipendije:

  • Djelovanje u zajednici, na fakultetu i/ili učešće u društveno korisnim aktivnostima, u okviru slobodnog vremena.
  • Motivacija za prijavu na Klika stipendiju i spremnost za aktivno učešće u okviru programa Klika Fondacije.
  • Akademsko postignuće, uključujući ocjene (kriterij nije eliminatoran).
  • Nagrade i priznanja.

Jednokratna stipendija će biti dodijeljena na ceremoniji koja će se održati početkom akademske 2023/24 godine. Kandidati i kandidatkinje koji budu odabrani dužni su pojaviti se na ovoj ceremoniji u sklopu koje će potpisati ugovor o dodjeli stipendije kojim se reguliraju međusobna prava i obaveze studenata/ studentica i kompanije Klika d.o.o. Sarajevo.

Rok za prijavu: 30. rujna 2023. u 23:59h

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti putem e-maila: stipendije@klika.ba

Podijelite sa