Prijavite se na online konferenciju “IT – jučer, danas, sutra”

Povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u ICT sektoru, udruženje za poticaj na društvenu odgovornost pojedinaca i organizacija UNITED, organizira online konferenciju “IT-jučer, danas, sutra”. Konferencija je namijenjena studenticama i studentima koji će uskoro tražiti poslodavce, te srednjoškolkama i srednjoškolcima koji tek treba da biraju karijeru.

#weareunITed slogan je Konferencije gdje ćemo okupiti i žene i muškarce, obzirom da ravnopravnost počinje ujedinjenjem, međusobnom podrškom i razumijevanjem.

Konferencija će se održati online 26. travnja 2023. godine od 9:00-14:00 sati.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku.

Samo prijavljeni učesnici će dobiti link za pristup konferenciji, potvrdu o učešću na e-mail, te ulaze u izvlačenje poklon paketa prijatelja konferencije.

Kroz program će se govoriti o razvoju ICT industrije kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Ostale teme će se ticati obrazovanja, razvoja karijere, employer brandinga, kako IT industrija mijenja kulturu poslovanja, kako unaprijeđuje kvalitetu života, da li možemo pretpostaviti šta nosi budućnost u IT-u? Na konferenciji će biti predstavljeno i istraživanje koje provodi Bit Alijansa “Uloga žene u IT industriji, rodna ravnopravnost i socijalna inkluzija”. Predavači/ce će biti profesori/ce, suosnivači/ce IT kompanija, CEO-vi, HR manageri/ce, programeri/ke, inžinjeri/ke, studenti/ce.

Organizacijski partneri su Bit Alijansa, EESTEC LC Sarajevo, BEST Mostar, AIESEC, Asocijacija srednjoškolaca u BiH..

Podijelite sa