Prijavite se na Balkan Young Talents

Traži se osam mladih talenata u dobi 18 – 30 godina koji žele snimati uvjerljive i vizualno snažne kratke dokumentarne filmove.

Pozivaju se režiseri Zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija i Hrvatska, da se prijave na program koji će se održati u dva dijela.

  • 11. – 13. svibnja 2023. godine, na Beldocs, Beograd;
  • 08. – 12. rujna 2023. godine, na Al Jazeera Documentary Industry Days, Sarajevo.

Intenzivan trodnevni program na Beldocs Industry Days ima za cilj poticanje kreativnosti, olakšanje razmjene znanja i poticanje umrežavanja. Predavanja, paneli i mentorstvo jedan na jedan pružiti će polaznicima osnovne teorijske i praktične tehnike kako bi kreirali 10-minutni dokumentarni film koji se bavi temom slobode.

Učesnici će tokom ljeta pod vodstvom iskusnih mentora raditi na svojim kratkim dokumentarnim filmovima, a 3-5 najboljih projekata će biti predstavljeno profesionalcima iz međunarodne industrije dokumentarnog filma tijekom AJD Industry Days @ AJB DOC, gdje će se izabrati najbolji projekt, koji će i biti prikazan u kratkom formatu na platformama ove TV-kuće.

Da biste se prijavili, popunite formular za prijavu ovdje.

Rok za prijavu je 27. ožujka 2023.

Podijelite sa