III. GreenCajt festival – Održivost poslovne budućnosti

Najveći regionalni festival održivosti, treću godinu zaredom, okupit će brojne domaće i međunarodne stručnjake. Posjetioci Greencajt festivala imati će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovore na pitanje kako stvoriti okruženje za održivu budućnost.

Najveći zeleni festival u regiji održat će se 24. i 25. svibnja u prostorijama stare tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parku u Zagrebu. Kliknite na link za early bird ulaznice, a sve o Greencajt festivalu pratite putem društvenih mreža mreže FBIG.

Na scenu izlazi vodeći britanski stručnjak za životnu sredinu i inovacije Mark Shayler, superzvijezda koji je decenijama utječe na promjene poslovnih modela mnogih globalnih kompanija. Njemu će se pridružiti nagrađivani talijanski ekonomist i publicist Alessio Terzi, čiju je najnoviju knjigu Foreign Affairs proglasio jednom od najboljih u 2022. godini., kao i Pedro Filipe Silva, portugalski menadžer i stručnjak za održivi razvoj u Navigatoru, europskom lideru u proizvodnji papira.

Mark Shayler već godinama radi s mnogim globalnim kompanijama na razvoju brendova, njihovih strategija i poslovnih modela sa ciljem da budu održivi. On je jedan od najinspirativnijih stručnjaka za okoliš i inovacije u Velikoj Britaniji, čiji su rezultati u poslovnim modelima cirkularne ekonomije impresivni. Preko svoje kreativne agencije Ape, fokusira se na razvoj inovativnih rješenja koja su održiva i doprinose zaštiti okoliša. Ovim pristupom svojim klijentima je uštedio više od 140 milijuna funti. Osim toga, uveo je poslovne modele cirkularne ekonomije koji su doveli do povećanja prodaje proizvoda od 8.000%. Shaylerova posvećenost obrazovanju je također značajna i on je educirao više od 2.000 ljudi na temu održivosti. Lista klijenata s kojima je radio je impresivna i uključuje brandove: Nike, Coca-Cola, Samsung, Amazon, Unilever, Panasonic, Schweppes, Mars i mnoge druge. “Nije dovoljno pričati, treba raditi na ekološkoj svijesti”, rekao je Mark Shayler kao uvod u temu o kojoj će govoriti na Greencajt festivalu.

Kroz svoj rad u Europskoj komisiji, Europskoj centralnoj banci i kao predavač, Alessio Terzi se fokusira na utjecaj klimatskih promjena na razvoj i ekonomiju, te načine na koje se društva mogu prilagoditi promjenama koje slijede. Njegov politički rad i komentari su objavljeni u vodećim medijskim izvorima kao što su Financial Times, The Wall Street Journal, BBC World News, Bloomberg, The Washington Post. Alessio je također autor knjige “Rast za dobro: preoblikovanje kapitalizma za spas čovječanstva od klimatske katastrofe”. U njemu govori o tome kako restrukturirati kapitalizam da bi zaštitio prirodu i spriječio klimatsku katastrofu.

Pedro Filipe Silva je menadžer održivosti u Navigatoru, europskom lideru u proizvodnji papira iz obnovljivih izvora, sa ekspertizom u održivom korištenju prirodnih resursa i zaštiti okoliša. Ima veliko iskustvo u radu sa kompanijama i organizacijama na promoviranju održivih praksi i smanjenju njihovog utijecaja na životnu sredinu. Ima iskustvo u radu na području inženjeringa i upravljanja okolišem te je surađivao s mnogim kompanijama u implementaciji strategija održivosti. Također je učestvovao u istraživačkim projektima vezanim za obnovljive izvore energije, upravljanje otpadom i održivu poljoprivredu.

Ovo su samo neka od imena koja čine program ovogodišnjeg Greencajta Festivala na kojem se očekuje više od 80 govornika iz 12 zemalja svijeta.

Podijelite sa