Dodjela stipendija za studiranje u Finskoj

Finska je zemlja koja se ponosi svojim visokokvalitetnim obrazovnim sistemom, a mnogi studenti iz cijelog svijeta žele da studiraju u Europi. Finska vlada nudi brojne stipendije za međunarodne studente koji žele nastaviti studije u Finskoj. Ove stipendije su odlična prilika za studente da steknu međunarodno priznatu diplomu i iskuse jedinstvenu kulturu.

Stipendija Vlade Finske se nudi studentima iz zemalja u razvoju koji žele da steknu master diplomu na finskom univerzitetu. Ova stipendija je namijenjena studentima koji žele završiti puni, dvogodišnji master program u Finskoj. Stipendija se dodjeljuje za jednu akademsku godinu i može se produžiti, u ovisnosti od akademskog uspjeha studenta.

Stipendija Vlade Finske pokriva širok spektar troškova, uključujući školarinu, troškove života, putne troškove, zdravstveno osiguranje i smještaj. To znači da studenti kojima je dodijeljena stipendija neće morati da brinu o ovim troškovima, koji za mnoge studente mogu biti značajno opterećenje. Pored toga, stipendija također pruža studentima priliku da iskuse novu kulturu i steknu međunarodno priznatu diplomu.

Da bi se prijavili, morate ispuniti sljedeće uvjete:

  • biti građanin zemlje u razvoju,
  • imati diplomu ili ekvivalent,
  • dobro vladati engleskim jezikom,
  • do sada niste studirali u Finskoj,
  • niste trenutno upisani na studijski program u Finskoj,
  • budete u stanju ispuniti specifične zahtjeve koje postavlja univerzitet ili program za koji se prijavljujete.

Kako biste se prijavili, posjetite: https://www.studyinfinland.fi/scholarships

Detaljnije na: https://www.studyinfinland.fi/scholarships

Podijelite sa