BH Festival jednominutnog filma za mlade

  • Što? Festival jednominutnog filma za mlade,
  • Kad? 31.03. – 02.04.2023.,
  • Gdje? Dom mladih Skenderija, Sarajevo

Pristigli filmovi su produkt natječaja koji je raspisan na nivou BiH za mlade u dvije kategorije od 14-18 godina i 19-23 godine. Mladi su trebali snimiti jednominutne filmove svojih mobilnim aparatima na temu mentalnog zdravlja.

Glavni program će uključivati otvaranje festivala, projekcije svih pristiglih filmova te dodjelu nagrada na završnoj ceremoniji.

Popratni program uključuje glumačke radionice koje će voditi eminentna glumica Arma Tanović Branković, te edukativne radionice koje će voditi psihologinja Adna Melez te studentice psihologije…

Zabavni program uključuje nastupe mladih rock bendova, plesnog kluba, a sva tri dana će biti upriličene izložbe slika i fotografija mladih umjetnika.

Tročlani žiri u sastavu A.T.Branković (glumica), Z.Ćatić (novinar) i Dž.Husremović (van.prof.psi.), će donijeti odluku o tri nagrađena rada u dvije kategorije. Nagrade Zvijezda festivala je osmišljena i realizirana od strane biodizajnerice Maje Halilović. Nagrade su rađene od recikliranog materijala i jedinstvene su po svom izgledu i korištenom materijalu.

Podijelite sa