Natjecanje za najbolju fotografiju u povodu Svjetskog dana turizma

Projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, koje financira Europska unija, a implementiraju i sufinanciraju UNDP i CzDA objavljuju nagradno natjecanje za najbolju fotografiju na temu „Razglednice domovine: Sve naše ljepote“

Pozivaju se svi ljubitelji fotografije da pokažu ljepote ruralnih područja BiH kroz objektive svojih aparata, s ciljem promocije ljepota ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na taj način i promociji turizma u Bosni i Hercegovini. Projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery pozivaju sve ljubitelje fotografije da pošalju svoje uratke, te da tako učestvuju u nagradnom natjecanju i dobiju priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Fotografije trebaju predstavljati odmor u Bosni i Hercegovini kroz foto-objektiv bh. prirode imajući posebnu poveznicu sa ruralnim turizmom, ljepotama poljoprivrede “od njive do stola”, biodiverzitetom prirodnih ljepota, ekologijom, ženama i mladima, sportsko-rekreativnim sadržajima, kulturno-povijesnom naslijeđu BiH, te regeneracijom ruralnih područja.

Fotografije trebaju biti napravljene vodoravno (landscape) sa najmanjom rezolucijom od 1200 x 630 piksela.

U nagradnom natjecanju mogu učestvovati svi fotografi/kinje, umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 15. 10. 2022. godine na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalne i kreativne fotografije. Deset najboljih fotografija biti će korišteno za izradu razglednica najljepših predjela Bosne i Hercegovine.

Pobjednik/ca nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe, dok će drugoplasirani osvojiti insta pixel kameru, a trećeplasirani osvojiti dron za fotografiranje. Ostalih 7 najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika/ce.

Svaka potpuna prijava treba da sadrži:

  1. Uredno popunjen prijavni obrazac i potpisanu izjavu;
  2. Jednu fotografiju isključivo u digitalnom JPEG ili PDF formatu, rezolucije koja omogućava detaljan uvid u predloženi rad; (minimalno 1200 x 630 piksela).
  3. Tekstualni opis rada (u dužini od 50 do 150 riječi) koji treba da sadrži naziv fotografije, mjesto gdje je fotografija napravljena, obrazloženje šta fotografija predstavlja i koju poruku šalje

Prijava na natjecanje mora biti individualna. Jedan podnosilac prijave na takmičenje može prijaviti najviše jednu fotografiju.

Fotografije će se ocjenjivati u odnosu na predstavljeni prijedlog, njihovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira raznolikost agrarnih ljepota, ruralnih područja, te prirodnih i drugih potencijala u svrhu razvoja turizma i promocije BiH. Dodatno, 50 posto cjelokupne ocjene činit će broj interakcija (lajkova) na društvenoj mreži Facebook. Sve fotografije bit će objavljene na Facebook stranici projekata “EU4AGRI”. Pobjedničke fotografije mogu biti korištene i kao osnova za vizuale promotivnih materijala projekata EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, kao i postavljene na drugim lokacijama van prostorija projekata.

Dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti slanjem upita na email registry.ba@undp.org.

Prijavni obrazac: Natjecanje

Izjava: Natjecanje

Podijelite sa