GOOD HACKathon – natjecanje za studente/ice elektrotehničkih i srodnih fakulteta BiH

GOOD HACKathon je 24-satno natjecanje za studente i studentice prvog i drugog ciklusa studija elektrotehničkih i srodnih fakulteta Bosne i Hercegovine. Svi studenti i studentice koji žele pokazati svoje vještine kodiranja u razvoju web i mobilne aplikacije za poboljšanje kvaliteta života u Bosni i Hercegovini u oblastima obrazovanja, ekologije i javne uprave se mogu prijaviti. Na dan održavanja GOOD HACKathona učesnici će dobiti zadatak iz jedne od ovih oblasti.

GOOD HACK počinje 15. listopada 2022. godine u 9:00 sati. Natjecanje će trajati 24 sata i u tom razdoblju će za sve timove biti osigurani uvjeti za rad i odmor. Više detalja potražite na linku.

Telemach fondacija je snažno opredijeljena na educiranje mladih ljudi i jačanje njihove želje da svojim znanjem uz pomoć moderne tehnologije mijenjaju svijet na bolje. Ovo opredjeljenje, uz činjenicu da je TelemachBH predvodnik digitalizacije Bosne i Hercegovine, koji konstantno ulaže u razvoj digitalne infrastrukture na kojoj mladi kreativci mogu razvijati nova rješenja za budućnost, bili su ključni razlozi za organizaciju GOOD HACK-a, takmičenja za studente elektrotehnike i srodnih fakulteta, koji žele unaprijediti zajednicu u kojoj žive.

“Svojim djelovanjem nastojimo Bosnu i Hercegovinu učiniti ugodnijim mjestom za život. U tom smislu treba promatrati organizaciju ovog studentskog natjecanja, koje je fokusirano na rješenja koja će unaprijediti obrazovanje, ekološku svijest ili rad javne uprave, a koje realiziramo u saradnji s Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu”. Od učesnika hackathona će se posebno tražiti da pokažu svoju inovativnost i vještine rješavanja problema, ali i da se na proaktivan i kreativan način društveno odgovorno angažiraju”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

“GOOD HACK natjecanje, nastalo kao rezultat naše dugogodišnje saradnje sa Telemach BH, odnosno Telemach fondacijom, prilika je našim studentima, ali i studentima drugih fakulteta, da kroz kreativan i praktičan način pokažu stečeno znanje, ali i strateški način razmišljanja. Sigurno je da će im plasman na ovom i sličnim natjecanjima omogućiti kvalitetniji karijerni razvoj i bolje uvjete rada, a zajednici u kojoj žive riješiti neke probleme jeftinije i funkcionalnije, angažmanom lokalnih resursa”, naglasio je prof. dr. Jasmin Velagić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

#telemachBH #good_hackathon

Podijelite sa