Studentski život – Pet gadgeta koji će vam olakšati učenje

Akademski stres je specifična vrsta stresa koju doživljavaju studenti. To je strah od neuspjeha i strah od ispita i isključenja, što može ozbiljno uticati na psihičko stanje. Stoga tražimo efikasne načine da podržimo učenike i pomognemo im da smanje napetost. Želimo s vama podijeliti ideje o tome kako studentima olakšati obavljanje mnogih zadataka. Da bismo to učinili, pronašli smo nekoliko korisnih gadgeta koji mogu postati pravi životni hakovi za učenje:

1. Diktafon koji može pohraniti do 96 sati snimanja u svom malom tijelu! Funkcija glasovne aktivacije omogućava diktafonu da automatski započne snimanje kada glas počne i prestane u trenucima tišine.

2. Olovka za čitanje koja čita skenirani tekst naglas i sprema ga za kasniju reprodukciju je odličan pomoćnik u obradi velikih količina teksta! Čitajte i slušajte tekst istovremeno sa slušalicama kako biste bolje zapamtili. Također, koristite diktafon da snimite tekst koji ste pročitali i reproducirajte ga onoliko puta koliko je potrebno da zapamtite.

3. Zidni planer za školsku 2022/2023. godinu da što bolje upravljate svojim vremenom. Zidni planer nudi dovoljno prostora za svaki datum, omogućavajući vam da detaljno planirate i na prvi pogled vidite svoj raspored. Dizajniran za cijelu akademsku godinu i omogućava vam da pišete bilo kojom olovkom, jer je napravljen od debelog nelaminiranog papira.

4. Samoljepljive prozirne naljepnice za bilješke. Set sadrži 100 prozirnih naljepnica koje se lako uklanjaju i neće ostaviti tragove u vašoj knjizi. Istaknite važne stvari bez oštećenja papira i lakše zapamtite informacije!

5. Multifunkcionalni sklopivi stol za laptop i učenje. Podesiva visina i ugao nagiba omogućit će vam da zauzmete najudobniji položaj za učenje i rad. A veliki prostor i brojni držači čine ga svestranim za čitanje, rad sa papirima, tabletom ili računarom.

Sretno u učenju !!

Podijelite sa