Online seminar: Digitalni marketing za NVO

Online (Zoom), utorak, 05.07.2022.g. Pridružite nam se na online seminaru na temu digitalnog marketinga prilagođenog potrebama nevladinih organizacija.

Pored upoznavanja osnova ove oblasti, dobiti ćete dosta informacija o tehnikama, kao i savjete kako da unaprijedite vidljivost djelovanja vaše organizacije. Seminar će se baviti i temom korištenja fotografije u svrhu promocije rada vaše organizacije, kao i zaštitom autorskih prava u BiH.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa prvom domaćom, ali i nekoliko stranih platformi sa foto i video sadržajima. Svrha ovog dvosatnog seminara je da ponudi vrlo praktične informacije i lako primjenjive tehnike za sve zainteresirane a u cilju jačanja vidljivosti djelovanja nevladinih organizacija kao i zaštite autorskih prava u BiH.

Seminar je besplatan a voditi će ga stručnjaci/kinje sa višegodišnjim iskustvom iz navedenih oblasti. Prijave za učešće možete poslati putem online linka: https://www.surveymonkey.com/r/G5V96M7

Program:

  • 12:00 – 12:30              Digitalni marketing
  • 12:30 – 13:00              Platforma “Foto baza” i zaštita autorskih prava u BiH
  • 13:00 – 13:30              Platforme sa foto i video sadržajima 
  • 13:30 – 14:00              Pitanja i odgovori

Predavači/ce:

Mirjana Ribić je kreirala i uređivala web stranicu Mreže za izgradnju mira od 2013. godine, te radi i kao freelancer u digitalnom marketingu od 2012. godine u BiH, Irskoj i Italiji. A od prošle godine otvorila je i svoju  agenciju za digitalni marketing. Njeni hobiji su fotografija i putovanja.

Vanja Stokić je diplomirana novinarka, specijalizirana za izvještavanje o ljudskim pravima i marginaliziranim grupama. Posljednjih 11 godina vodi portal eTrafika, a u prosincu prošle godine osnovala je prvi photo-stock u Bosni i Hercegovini, pod nazivom Foto baza. Radi se o platformi za prodaju i kupovinu fotografija, koja za cilj ima uređivanje foto tržišta i veće poštovanje autorskih prava.

Ajdin Kamber je novinar, snimatelj i fotograf freelancer. Magistar novinarstva kojim se bavi od 1999. godine. Izvještava i radi na temama koja se tiču ljudskih prava, manjina, izbjeglica i migranata te postratne i tranzicijske Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Dobitnik novinarske nagrade Srđan Aleksić i EU nagrade za istraživačko novinarstvo.

Podijelite sa