BHAAAS – Sarajevo će ugostiti naučnike iz 26 država svijeta

U toku su završne pripreme za 13. Dane BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine biti održani u Sarajevu. U razdoblju od 23. do 26. lipnja planirana su 33 simpozija na četiri lokacije, s predavačima iz 26 država koji će održati preko 350 prezentacija i predavanja.

Pored toga, 13. Dani BHAAAS-a u BiH implementirat će i 16 radionica i okruglih stolova, te specijalne programe iz održivog razvoja. Posebna pažnja ovogodišnjeg najvećeg naučnog događaja u našoj regiji posvećena je događajima za studente.

Kulturno-umjetnički sadržaj 13. Dana BHAAAS-a u BiH započet će svečanom ceremonijom otvorenja u Gradskoj vijećnici Sarajeva. Tako će na ceremoniji otvaranja svoj mini koncert imati ugledni pijanist, kompozitor, dirigent i aranžer prof. S.Alimanović. U ovogodišnjem kulturno-umjetničkom programu su i dvije likovne izložbe, kao i promocija knjige „Ranjen i budan“, autora E.Boškaila i J.Lieblich.

„Organizacija najvećeg naučnog događaja u Bosni i Hercegovini i regiji je velika odgovornost, ali i privilegija. 13. Dani BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini će u Sarajevu okupiti neka od najvećih naučna imena regije i svijeta, iz gotovo svih disciplina.

Najveća pažnja ovogodišnje manifestacije posvećena je medicinskim disciplinama i održivom razvoju. U fokusu misije BHAAAS-a su mladi ljudi – studenti, te je i ove godine poseban program posvećen upravo njima.“ izjavio je I.Volić, predsjednik BHAAAS-a.

Do sada se za učešće na konferencije registriralo preko 700 učesnika, a prijave su još uvijek otvorene, te ih možete izvršiti putem linka: https://bhaaas.org/sarajevo-2022/conference-registration/

Detaljan program će uskoro biti publiciran na zvaničnoj web stranici konferencije, kao i na društvenim mrežama Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences.

asdf

Podijelite sa