Javni poziv za projekte razvoja društvene kohezije

PRO-Budućnost objavljuje javni poziv na koji se mogu prijaviti: omladinske organizacije, organizacije civilnog društva, ekološke organizacije i organizacije koje djeluju pri vjerskim zajednicama i bave se međureligijskim dijalogom.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Od aplikanta se traži da do 01. travanj 2022. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima.

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja, unapređenja dijaloga i razvoja društvene kohezije u BiH. Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti / aktivnosti / inicijative iz nastavka.

Klikom na dokumente pored oblasti otvara se online upitnik i set dokumenata za aplikaciju. Mali grantovi za razvoj društvene kohezije:

Online upitnik ; Javni poziv  ;  Obrazac za projektni prijedlog ; Obrazac budžeta.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Podijelite sa