BEST OF SOUTH-EAST – stipendijski program za 2022./2023. godinu

Austrijski kulturni forum Sarajevo Vam sa zadovoljstvom skreće pažnju na stipendijski program “BEST OF SOUTH-EAST” za 2022./2023. godinu.

Ovaj stipendijski program sprovode banka Steiermärkische Sparkasse i Univerzitet u Grazu.

Program je namijenjen apsolventima/apsolventicama i studentima/studenticama studija prava ili ekonomije na jednom od priznatih univerziteta/sveučilišta u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, kao i redovnim studentima/studenticama Univerziteta u Grazu, koji su porijeklom iz jedne od navedenih zemalja.

Studentima se nudi mogućnost apsolviranja jednogodišnjeg trainee programa ili dvomjesečne prakse kod Steiermärkische Sparkasse uz paralelno pohađanje predavanja na Univerzitetu u Grazu.

Stipendijski program obuhvata:

  • ukupni godišnji iznos po učesniku/učesnici: maksimalno 9.000,00 EUR
  • intenzivni tečaj njemačkog jezika odn. semestralni tečaj njemačkog jezika u Centru za jezike “Treffpunkt Sprachen”
  • upis na Univerzitet u Grazu
  • oslobađanje troškova školarine na Univerzitetu u Grazu
  • posjećivanje brojnih manifestacija u toku godine (networking, i sl.)

Krajnji rok za aktivaciju online prijave je 01. prosinca 2021. godine, a krajnji rok za prijavu je 03. prosinca 2021. godine do 13:00 sati (SEV).

U prilogu Vam dostavljamo plakat, a detaljne informacije o stipendijskom programu i prijavi možete pronaći na web stranici: https://international.uni-graz.at/en/incoming-exchange/best-of-south-east/.

Podijelite sa