“NERETVANSKI ĐIR” – Biciklističke utrke u Metkoviću

Nakon jednogodišnje stanke zbog COVID-a u Metković se vraća Neretvanski đir. Ovaj jedinstveni događaj na području južne Dalmacije u organizaciji BK Metković, promovira biciklizam i biciklistički sport u dolini Neretve, a isto tako biciklističkom svijetu pokazujemo sve prirodne ljepote i blagodati grada Metkovića i doline Neretve.

Neretvanski đir sastoji se od dvije biciklističke utrke koje će upotpuniti prigodni programom za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Subota, 25. rujna je rezervirana za MTB utrku u disciplini eliminator XCE Metković 2021. koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Natjecatelji će svoju spretnost pokazati na 600 metara dugoj stazi koja će biti smještena u staroj jezgri grada Metkovića. Staza je kombinacija asfalta i granitnih kockica, a duž staze natjecatelje očekuju prepreke u vidu napravljenih barijera i postojećih stepenica.

U nedjelju, 26. rujna, se natjecatelji sele na Predolac gdje će se održati i istoimena međunarodna utrka UCI class 1 XCO Predolac koja se od ove godine boduje za i za premijer ligu BiH. Domaćini su pripremili 4500 metara dinamične i zahtjevne staze na kojoj će svoje sposobnosti pokazati natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Crne Gore, Slovenije.

Događaj nije samo sportskog karaktera. Natjecateljima i njihovoj pratnji bit će prezentirana i turistička ponuda našeg grada ostane samo na sportskom djelu. Želimo svim gostima omogućiti i laganu opuštenu atmosferu prezentirajući turističku ponudu grada Metkovića. Osigurane su vožnje neretvanskom lađom, simbolom i zaštitnim znakom doline Neretve. Također startni paketi uključuju i posjet Arheološkom muzeju Narona u Vidu prvom in situ muzeju u Hrvatskoj.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera Neretvanski đir se ove godine organizira bez gledatelja, piše metkovic.hr

Podijelite sa