Prijavite se za studentsko natjecanje u kodiranju

Call for Code je natjecanje koje je namijenjeno studentima i koje se odvija na svjetskom nivou. Za one koji se najbolje pokažu su osigurane vrijedne nagrade.

U Call for Code – Globalni izazov možete se pridružiti borbi protiv klimatskih promjena, izgradnjom i primjenom rješenja otvorenog koda u oblaku. Sudjelujući, izgradit ćete kritične vještine za sebe i svoje timove, te moći primjeniti rješenja za pomoć zajednicama širom sveta.

Zasnovan na principima otvorenog koda, Call for Code – Globalni izazov traži od programera i rješavača problema da formiraju timove i razviju rešenja koja se bave specifičnim problemima na jedinstvene, jasno vidljive načine.

Najuspješnija rješenja su ona koja imaju najveći utjecaj na zajednicu uz najmanji tehnološki otisak. Prošlogodišnja pobjednica Agrolli savršen je primjer sa svojom mobilnom aplikacijom koja pomaže malim farmerima da bolje razumiju šta da sade, na osnovu vremenskih obrazaca i karakteristika usjeva.

Nagrade su slijedeće:

  • Dobitnik glavne nagrade – 200.000 USD
  • Prvi i drugi – 25.000 USD
  • Treći i četvrti – 10.000 USD
  • Univerzitetski izazov – Velika nagrada – 10.000 USD
  • Regionalne nagrade – Velika nagrada – 5.000 USD

*Timovi koji se natječu za Univerzitetski izazov – svi članovi tima trebaju biti upisani u akreditiranu visokoškolsku ustanovu.

Možete se prijaviti putem linka

Rok za prijavu je 31.07.2021. godine

Detaljnije na: https://callforcode.org/global-challenge/

Podijelite sa