Natječaj za dodjelu 13.700.000,00 EUR za projekte oporavka turizma u BiH

Njemačka međunarodna organizacija GIZ objavila je javni poziv za prijavu projekata u oblasti turističkog sektora u okviru projekta “EU za oporavak biznisa” za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih virusom korona.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.700.000,00 EUR, financiraju ga EU i Vlada Njemačke.

Grantovi i tehnička podrška bit će dostupni poduzećima i turističkim operaterima da bi osigurali kontinuitet poslovanja, ali i stvaranje inovativnih start-upova, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Fond od jedan milion eura bespovratnih sredstava i tehničke podrške unutar projekta dostupan je za mjere oporavka turizma. To su mjere koje se fokusiraju na aktivnosti poput razvoja strategije upravljanja destinacijama, pristupa novim tržištima za poduzetnike u turizmu, razvoja brenda, razvoja akcionih planova održivog turizma, ulaganja u ekološki prihvatljiva rješenja i drugo.

Projekt “EU za oporavak biznisa” podržava mikro, mala i srednja poduzeća u BiH da nastave poslovanje i očuvanje radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog efekta pandemije stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Podijelite sa