Promoviramo visokoškolske ustanove – Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar

Detaljnije o studijskim grupama, dostupnim smjerovima, međunarodnoj priznatosti diplome, planu i programu rada fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar možete potražiti na službenim stranicama, na linku www.unmo.ba

Prenosimo u cijelosti obraćanje rektora Univerziteta budućim studentima:

Dobro došli na Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru, akreditovanu i reakreditovanu javnu visokoškolsku instituciju sa bogatom tradicijom i izvrsnom perspektivom! Mi smo nastariji univerzitet u Hercegovini, četvrti najstariji univerzitet u BiH i osamnaesti u ex-Jugoslaviji.

Imajući u vidu potrebe mladih ljudi koji studiraju na našoj instituciji, te promjene i trendove u našem društvu, na Univerzitetu “Džemal Bijedić” organizujemo širok spektar obrazovnih procesa različitih profila na oko osamdeset studijskih programa I, II i III ciklusa studija.

Kao rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, osjećam obavezu, odgovornost i istinsku želju da vam pružimo priliku za lično i profesionalno usavršavanje. Uz mene su moji prorektori(ce), rukovodstva fakulteta i univerzitetskih studija, kao i svi članovi nastavnog i administrativnog osoblja Univerziteta, u misiji izgradnje budućnosti. To je naša zajednička misija i vi nam trebate kao partneri da je ostvarimo.

Nastavni procesi zato uključuju ne samo teorijske, nego i sve obimnije praktične aktivnosti, u kojima smo orijentisani na zajednicu i društvo u kojem živimo i u kojem ćete vi, po završetku studija, pomicati granice kvaliteta, uspjeha i dobrobiti svih nas.

Članovi našeg nastavnog osoblja kontinuirano ugrađuju nove elemente kvaliteta u nastavni proces, usavršavanjem u različitim međunarodnim i naučnoistraživačkim projektima. Osim nastavnog kadra, i administrativna podrška vašem studiranju u stalnom je razvoju, pogotovo u segmentu upotrebe tehnologije, koja olakšava obavljanje svih administrativnih aspekata studiranja.

Vi kao studenti našeg Univerziteta imate dodatne mogućnosti studiranja i istraživanja i izvan našeg kampusa. Univerzitet je aktivan član međunarodnih mreža za mobilnost studenata/ica, a Unija studenata dodatno doprinosi mogućnosti da se usavršavate i/ili djelujete u društveno korisnim aktivnostima putem njenih mnogobrojnih i raznovrsnih aktivnosti.

Polažem nade u vas kao mlade ljude, pune energije, ideja i potencijala, da potaknete pozitivne promjene u našoj domovini, Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćete tokom studija biti istinski posvećeni struci koju ste odabrali, i da nikad nećete zaboraviti da rad i obrazovanje, uvijek, a pogotovo u današnjem vremenu sveopće promjenjivosti i nesigurnosti, predstavljaju ključni alat za razvoj individue i društva.

Stoga, s radošću vas očekujemo na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru da zajedno i neumorno radimo, napredujemo i nižemo buduće uspjehe!

Vaš rektor, prof. dr. sc. Elvir Zlomušica

Podijelite sa