Osvoji 1.000$ – EkoIzazov “Učinimo zemlju još lijepšom” !!

Proljeće je i sve se oko nas užurbano pokreće. Proljetni radovi su već uveliko u toku na selu, ali to što živiš u gradu ne znači da se i ti ne možeš pokrenuti. Kako? Uredi prostor oko svoje zgrade i na taj način učestvuj u Eko izazovu!

Većina stambenih objekata u našim gradovima ima barem malu površinu koja je zajednička svim stanarima, a koja je nerijetko zapuštena, ružna i usputno je odlagalište otpada. Zbog toga ti donosimo nekoliko ideja kako možeš uljepšati prostor oko zgrade i osvojiti vrijedne nagrade.

  1. Okupi ostale stanare – Ovaj prostor pripada vama svima i svi ćete zajedno uživati u njegovoj ljepoti, a zajedničkim snagama možete ostvariti i bolje rezultate.
  1. Očisti otpad – Iako otpad možda nije bacio nitko od stanara kojima ovaj prostor pripada, ipak možete organizirati svoju mini akciju čišćenja. Na taj način osim ljepšeg, imat ćete i sigurnije okruženje za sebe, svoju djecu i kućne ljubimce.
  1. Posadi cvijeće ili drvo – Ako u vašem prostoru oko zgrade ima zelene površine možete je učiniti još ljepšom tako što ćete na njoj posaditi cvijeće, nisko rastinje ili čak sadnicu velikog stabla. Zelenih površina je u gradovima sve manje, a ovako ih možete imati baš ispod svog prozora.
  1. Postavi klupe – Ponekad nam je dovoljno da nakon stresnog dana provedemo pola sata vani, na svježem zraku. Ne moraš tražiti prvi najbliži park, postavi klupe ispred svoje zgrade.
  1. Od recikliranog materijala kreiraj zanimljiv sadržaj – Od starih guma ili plastičnih boca možeš napraviti zanimljive stvari koje će osim estetski odraslima, biti interesantne i za igranje djeci iz susjedstva.

Zgrada je jedna velika zajednička kuća i ove aktivnosti mogu zbližiti tebe i tvoje sustanare, a najbolje od svega je i to što možete podijeliti nagradu ako je baš vi osvojite !!

Ukoliko se odlučite pokrenuti na uređenje oko svoje zgrade u sklopu Eko izazova „Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ natjecanje se može prijaviti kao Pojedinac ili Neformalna grupa građana, a u navedenoj kategoriji možete osvojiti jednu od tri glavne nagrade i to:

  1. Mjesto 1.000,00 USD
  2. Mjesto 500,00 USD
  3. Mjesto 300,00 USD

Ili jednu od 5 specijalnih nagrada u iznosu od 500,00 USD.

Fotografije svog odabranog prostora u trenutnom stanju šaljite nam na mail izazov387@gmail.com najkasnije do 05. lipnja tekuće godine. Finalni izvještaj sa fotografijama i video zapisima trebate dostaviti do 30. rujna 2021. godine.

Sve prijave će biti pregledane od strane žirija, u periodu od 1. do 15. listopada 2021. godine, koji će dati svoje ocjene.

Detaljne propozicije natjecanja pročitajte na: https://ugruke.com/eko-izazov/

Učinimo zajedno svoje gradove i cijelu zemlju još ljepšima!

Podijelite sa