RC – Adria Internship program – Natječaj za sudjelovanje u programu stručne prakse

RC Adria Internship program – program plaćene stručne prakse koji financira Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) i ove godine je objavio natječaj / konkurs za studente i organizacije.

Sve detaljne informacije, tekst i uslovi konkursa te prijavni obrasci, dostupni su na web stranici programa: https://www.eitrawmaterials-rcadria.eu/rcadriainternship.

Programom se podstiče strukturirana stručna praksa studenata diplomskog studija u organizacijama koje su potvrđeni partneri, a koji se mogu pogledati na linku https://www.eitrawmaterials-rcadria.eu/rcadriainternship/organisations-list

Ova lista organizacija nije konačna već se dopunjava tokom cijele godine.

Program je usmjeren na sektor mineralnih sirovina, ali na vrlo širok i interdisciplinaran način. U prethodne tri godine u programu, osim studenata rudarstva i geologije, učestvovali su i studenti građevine, mašinstva, hemije, inženjerstva okoline, biologije, geografije, metalurgije itd.

Ono što program razlikuje od ostalih ponuđenih programa stručne prakse jeste:

  • studenti sami biraju preferirane firme iz otvorene baze partnera,
  • omogućena je unutrašnja i međunarodna stručna praksa (program geografski pokriva Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Italiju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju),
  • student bira dužinu trajanja stručne prakse (od 1 do 3 mjeseca),
  • student ima pravo na mjesečnu stipendiju tokom trajanja prakse,
  • studentu se dodjeljuje mentor u organizaciji – domaćinu te sudjeluje u vrlo konkretnim zadacima i projektima,
  • otvorena je mogućnost zapošljavanja u organizaciji – domaćinu nakon provedene prakse.
Podijelite sa