Coca-Cola HBC – Projekt podrške mladima Bosne i Hercegovine

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje – #NaučiPrimijeniKreni

Projekt Coca-Colina podrška mladima nacionalni je program kompanije Coca- Cola HBC B-H Sarajevo, koji četvrtu godinu zaredom prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

Nezaposlenim motiviranim pojedincima, otvorenim za nova saznanja i prilike, program nudi učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada. Projekt je namijenjen mladim ljudima i cilj mu je pružiti podršku mladima, naročito onima koji nisu zaposleni, niti su uključeni u neki program obuke te onima koji se nisu školovali ili se ne školuju. Fokus programa je na mladima koji žele unaprijediti svoja znanja, vještine i kompetencije.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo Coca-Colinu podršku mladima pokrenula je 2017. godine i tada je program obuhvatio 200 mladih iz sarajevske i banjalučke regije. Naredne 2018. godine program se širi na deset gradova i općina širom Bosne i Hercegovine, a učestvovalo je skoro 700 mladih. Radionice 2019. godine bile su u dvodnevnom formatu, a pohađalo ih je skoro 1.400 učesnika.

Zahvaljujući evaluaciji učesnika iz prethodnih godina Coca-Colina podrška mladima bit će dostupna i u novom modulu s novim predavačima koji će kroz interaktivne radionice mlade uvesti u svijet poduzetništva i kreativnog razmišljanja.

Shodno dosadašnjim brojkama planiramo nastaviti rasti i obrazovati još veći broj mladih motiviranih ljudi. Ove godine kroz program dvodnevnih radionica i posebno osmišljenih prilagođenih predavanja uz vrhunske predavače, profesionalce i mentore, Coca-Colina podrška mladima omogućit će da mladi iz najmanje 15 bosanskohercegovačkih gradova razvijaju i usavrše poslovne i lične vještine te steknu kompetencije koje će im pomoći da brže i lakše dođu do zaposlenja. Cilj je uključiti najmanje 1.500 mladih kroz različite module i formate edukacija za osnaživanje mladih.

Na Facebook-stranici programa kao i zvaničnoj stranici Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i možete saznati stižu li radionice u tvoj grad ili neki grad u tvojoj blizini !!

Iskoristi priliku za osobno usavršavanje i prijavi se! #NaučiPrimijeniKreni

ZAŠTO JE COCA-COLINA PODRŠKA MLADIMA PROGRAM BAŠ ZA TEBE ?

  • Mlad/mlada si, nemaš posao, a imaš želju da razvijaš sebe i svoje vještine i kompetencije koje će ti pomoći da povećaš svoje prilike za bolju budućnost i zaposlenje?
  • Smatraš da su ti potrebne smjernice i savjeti kako da pronađeš i ugrabiš najbolju priliku, ostaviš dobar utisak i pokažeš sve svoje kvalitete u najboljem svjetlu?
  • Otvoren/otvorena si za nova saznanja, nova poznanstva i nove kontakte?

Prijavi se na program Coca-Colina podrška mladima u BiH, koji će se ove godine održati u bar 15 bosanskohercegovačkih gradova!

Za Vašu prijavu sudjelovanja u projektu i radionicama kliknite ovdje.

#NAUČI – Kroz dvodnevne radionice i posebno osmišljena prilagođena predavanja dobijaš priliku da usavršiš svoje životne i profesionalne vještine. Tako unapređuješ svoje kvalifikacije i gradiš stav, koji može biti presudan faktor za dobijanje posla. Dobijaš znanje, gradiš samopouzdanje

#PRIMIJENI – Tokom programa uz priliku da naučiš više upoznat ćeš stručnjake iz Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i dobiti smjernice i savjete kako da postaneš sigurniji/-a i imaš više samopouzdanja. Dobijaš potvrdu o učešću u program

#KRENI – Po završetku programa dobit ćeš potvrdu o završenoj obuci, ali i potrebno znanje i vještine da sigurnije, slobodnije i samopouzdanije kreneš u potragu za poslom.

Kroz dvodnevni program radionica uz vrhunske profesionalce i mentore Coca-Colina podrška mladima omogućit će priliku mladim ljudima da:

  • razvijaju i usavrše poslovne i životne vještine,
  • uče o poduzetništvu i kreativnom razmišljanju,
  • steknu kompetencije koje će im pomoći da brže i lakše dođu do zaposlenja ili
  • osmisle svoje poslovne prilike.

Program Coca-Colina podrška mladima je kombinacija interaktivnih predavanja i radionica, tokom kojih se razvijaju osnovne životne i poslovne vještine, koje će im pomoći da nakon školovanja pronađu odgovarajući posao. Jedna od dodatnih koristi projekta je umrežavanje – ostvarivanje poslovnih kontakata i izgradnja odnosa, kako sa svojim vršnjacima, učesnicima programa, tako i sa zaposlenicima Coca-Cole HBC, mentorima i partnerima programa.

Podijelite sa