7. Nagradni foto natječaj “Boje mog mjesta”

Fotografija je danas bez sumnje jedna od najpopularnijih vidova umjetnosti. 7. Nagradni natječaj za najuspješnije fotografije ove godine realizirat će se pod motom “Boje moga mjesta“, u organizaciji JU CKM.

Ništa na svijetu toliko precizno i vjerno ne prenosi sliku kao fotografija. Boja je fenomen koji je potaknut svjetlom ili osjećaj koji u mozgu izaziva svjetlost koju emitira neki izvor svjetla ili je reflektira neka površina. Ovo je odlična prilika da početak proljeća mladi započnu sa bojom, radošću i vjerom u bolje sutra.

Tema „Boje moga mjesta“ treba da simbolizira emociju fotografa, mjesta u kome živi ili mjesta za kojim žudi, ima neku nostalgiju, rado ga se sjeća… To nisu samo šarene zgrade, kuće, fasade ili objekti. Fotograf treba da uđe dublje u poimanje ovog fenomena i da se potrudi da prikaže magičnu, čak ponekad i mističnu ljepotu mjesta (grada, kvarta, sela, ulice, parka…). Veoma je bitno da natjecatelji obrate pažnju na svjetlo, jer ono reflektira boje, pojačava ili smanjuje njihov intenzitet, te samim tim jedan naizgled običan predmet može pretvoriti u magičnu pojavu.

Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju mladi od 15 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.

Natječaj će ostati otvoren do 30. travnja.

Stručni žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević i Branimir Karanović, dodijelit će tri vrijedne nagrade najuspješnijim autorima.

Pokrovitelji natjecanja: Općina Centar Sarajevo, Avtera BH d.o.o., IuteCredit BH,  Svjetlost komerc d.d., Violeta d.o.o., El Tarik Oil Sarajevo, Auto Centar Italy i BH Telecom.

Više informacija o uvjetima natječaja, vrijednim nagradama, članovima žirija, načinima prijave fotografija može se pronaći na linku: https://centarkulture.ba/foto-nagradni-konkurs/

Podijelite sa