Mladi HNŽ-a pokreću inicijative za bolje sutra

Program „Dijalog za budućnost“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a financira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF), Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA provodi projekt „Umjetnost demokracije“.

Sveukupni cilj projekta je raditi na osnaživanju mladih za kreativno iskorištavanje vlastitog potencijala za pozitivne društvene promjene. Jedna od aktivnosti projektnog tima Hercegovačko-neretvanske županije, bila je provođenje građanskih inicijativa sa željom da budu pokretači društvenih promjena u svojim lokalnim sredinama. Tim mladih HNŽ/K uputio je Gradskom vijeću Grada Mostara inicijativu za izgradnjom adekvatne rasvjete u mostarskom naselju Gorica, koje je velikim dijelom naseljeno djecom kojoj je to svakodnevno jedini put do škole, ali i mjesto za igru.

Ovi mladi ljudi su dokaz da mladi mogu biti i jesu pokretači društvenih promjena. Kroz razgovor, istakli su da je važno da se čuje glas mladih ljudi, da se poštuju njihove ideje i zalaganje za njihovo ostvarenje. Onim što su realizirali, mogu zasigurno biti uzor široj društvenoj zajednici- pokretači promjena.

Pridružite se organizaciji mladih HNŽ/K-a u radu i pokrenite društveno korisnu aktivnost / akciju u svojoj lokalnoj zajednici i okolini…

Podijelite sa