Stipendije za Master studije ekonomije na Univerzitetu “George Mason”

Univerzitet George Mason poziva kandidate da se prijave za Mercatus MA stipendiju. Ova stipendija je dostupna svim studentima koji pohađaju master studije iz ekonomskih oblasti na univerzitetu. Oni koji su izabrani moraju da održavaju najmanje 3,5 GPA. Oni će dobiti dvogodišnju potpuno financiranu stipendiju.

Mercatus MA Fellovship je dvogodišnji, redovni program stipendija za studente koji pohađaju master studije iz ekonomije na univerzitetu George Mason, a koji su zainteresiran za stjecanje napredne diplome iz primijenjene ekonomije u pripremi za karijeru u javnoj politici.

Ukupna nagrada do 80.000 američkih dolara (tokom dvije godine) uključuje mjesečnu stipendiju, potpunu školarinu (devet kredita po semestru) i praktično iskustvo u provođenju i širenju istraživanja sa Mercatus-ovim naučnicima i osobljem o relevantnim pitanjima politike.

Program stipendija MA Mercatus centra namijenjen je studentima koji žele da se usavršavaju iz ekonomije, ali koji ne predviđaju akademsku karijeru. Studenti koji predviđaju rad u javnoj politici – kao istraživači, analitičari, novinari, itd. – idealni su kandidati za ovu stipendiju.

Rok za prijavu je 15.02.2021.g.

Za prijavu popunite aplikacijsku formu: https://www.tfaforms.com/4703784

Detaljnije: https://asp.mercatus.org/content/ma-fellowship

Preuzeto: Mreža mira

Podijelite sa