EKO IZAZOV – Natjecanje za najbolji “Eko strip”

Strip je već dugo vremena popularna grana umjetnosti posebno među mlađom populacijom. Zbog toga što danas većina tinejdžera ima averziju ka čitanju, strip može biti ono što će ih potaknuti na čitanje, zbog toga što se bavi zanimljivim, aktuelnim temama i svoju poruku prikazuje ne samo kroz tekst, nego i sliku.

Osim toga, veliki broj djece, tinejdžera ali i starijih ljubitelja stripa ima tendenciju da se poistovjećuje sa junacima stripova i pronalazi u njihovim borbama i iskušenjima. Iako je svijet tog superjunaka obično potpuno izmišljen i fantastičan, lako je povući paralelu sa stvarnim svijetom i problemima koji nas doista okružuju. Ovim putem pozivamo i ohrabrujemo sve učenike srednjih škola iz naše zemlje da se prijave na natjecanje, a sve detalje mogu pročitati ovdje.

Takmičenje Eko strip je namjenjeno učenicima koji pohađaju srednju školu u Bosni i Hercegovini. Osmišljeno je sa željom da animira učenike da istraže opasnosti koje prijete našoj okolini i ponude rješenja na kreativan način, te pošalju svoju ekološku poruku kroz strip.

PROPOZICIJE NATJECANJA:

Tema: Eko heroj/heroina spašava Zemlju

Pravila i Izgled stripa: Rad treba napraviti na jednom papiru bloka broj 5, položaj papira (uspravno ili horizontalno) i boja papira su prepušteni želji takmičara. Dopušteni broj okvira na radu je od  9 do 15, dimenzije i oblici tih okvira su također prepuštene mašti takmičara. Crteži na stripu trebaju biti nacrtani grafitnom olovkom, suhim bojicama, flomasterima, hemijskom olovkom, temperama, vodenim bojama ili bilo kojom kombinacijom navedenih materijala. Dijalog treba biti čitko napisan i vidljiv na fotografiji. Na dnu rada učenik treba ručno da napiše svoje ime i prezime. Dijalog u stripu treba biti na jednom od tri službena jezika u Bosni i Hercegovini. Jedan učenik može poslati samo jedan rad.

Prijava:

  • Ime i prezime;
  • razred i naziv škole koju pohađate;
  • ime i kontakt telefon jednog roditelja ili staratelja.

Fotografiju gotovog stripa trebate poslati na mail izazov387@gmail.com, te u naslovu (subject) maila unesite „Prijava na takmičenje Eko strip“. Natjecatelji fotografije mogu slati do 26.02.2021. godine do 15h.

Svi radovi koji ispunjavaju kriterije bit će objavljeni na Facebook stranici “Eko izazov – učinimo svoju zemlju još ljepšom”.

Imena pobjednika će biti objavljena u utorak 02.03.2021. godine.

NAPOMENA: U razmatranje za nagrade ulazit će radovi koji stignu isključivo na navedenu mail adresu i koji ispune zadane uvjete natjecanja.

Nakon što stručni žiri odabere 5 pobjedničkih radova (najkreativniji sa najboljom ekološkom porukom) bit će nagrađeni, i to:

  1. Mjesto Tablet;
  2. Mjesto Powerbank (eksterni punjač);
  3. Mjesto Bežične slušalice;
  4. i 5 Mjesto Eco-friendly poklon paket.

Sretno !!

Podijelite sa