Agromediteranski zavod Mostar organizira – “Škola zimske rezidbe 2021.g.”

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako deseti put zaredom biti organizirana „ Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka“.

Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje. Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama. Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka. Praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine: vinograd, voćnjak i maslinik.

Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti do 31. siječnja 2021. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10, ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve:  036/335-054;  036/335-053  ili 036/ 335-060.

Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.

Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva. O datumu  održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole rezidbe će te biti upoznati nakon završetaka prijavnog roka kandidata, telefonskim putem.

Podijelite sa